Mancarica cu vrabioara de manzat si cartofi noi
PrinteazaMancarica cu vrabioara de manzat si cartofi noi din: cartofi noi, vrabioara de manzat, ceapa, usturoi, bulion, ulei, marar, sare, piper, boia, supa de legume.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi noi
- 500 g vrabioara de manzat
- 2 cepe
- 1 capatana de usturoi
- bulion
- ulei
- marar
- sare
- piper
- boia dulce si iute
- supa de legume (optional)
Mod de preparare:
Speli carnea şi o tai bucăţele pe fibră. Speli ceapa o tai mărunt, cureţi usturoiul şi îl toci. Torni ulei într-un vas, şi frigi rapid carnea pe o parte şi pe cealaltă.
Scoti bu căţelele şi le laşi deoparte. Pui în acelaşi ulei, la călit, ceapa, laşi să devină sticloasă şi adaugi usturoiul, potriveşti de sare şi piper, laşi 2 minute.
Pui bucăţelele de carne peste ceapa şi usturoiul din vas, completezi cu apă fierbinte sau cu supă de legume, adaugi cartofii şi laşi la fiert.
Când carnea este aproape fiartă adaugi, după gust, 1-2 linguri de bulion sau boia dulce şi iute.
Potriveşti de sare şi piper, laşi să mai dea câteva clocote. Dacă vrăbioara este fiartă, opreşti focul şi presari mărar tocat mărunt.
Mancarica cu vrabioara de manzat si cartofi noi
Pofta buna!