Mandarine aromate
PrinteazaO reteta de mandarine aromate din: mandarine, scortisoara, cuisoare, cardamon, zahar brun, suc de portocale, praf de copt, faina, scortisoara, alune de padure, coaja de portocala, galbenus si lapte.
- 12 mandarine mici
- 1 baton mare de scorţişoară
- 5 cuişoare
- 4 păstăi de cardamon, zdrobite
- 150g de zahăr brun
- 500ml suc de portocale
- 260g de făină
- 175g de zahăr brun
- 2 linguriţe praf de copt
- 1 linguriţă de scorţişoară măcinată
- 2 ouă, bătute uşor
- 150g alune de pădure, puţin prăjite
- coaja rasă de la 2 portocale
- 1 gălbenuş
- 1 lingură de lapte
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 180º C/gaz 4. Pentru biscotti, se amestecă într-un bol mare făina, zahărul, praful de copt şi scorţişoara măcinată. Se amestecă încontinuu, adăugând încet ouăle, până se obţine o compoziţie de consistenţa unui aluat (se poate să nu fie nevoie de toate ouăle).
Se adaugă alunele şi coaja de portocală. Se împarte amestecul în două părţi egale şi se formează din fiecare câte un sul, cu secţiunea ovală. Se aşază pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se bat laptele şi gălbenuşul şi se unge fiecare sul cu acest amestec. Se dau la cuptor 20-25 minute până devin rumen-aurii.
Se dă cuptorul mai mic, la 150º C/gaz 2. Cu un cuţit zimţat foarte ascuţit se taie cele două suluri în felii, pe diagonală, la intervale de ½ cm. Se aşază biscotti pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, într-un singur strat, şi se mai dau la cuptor 20 de minute, întorcându-i o dată. Trebuie să devină aurii-rumenii. Se răcesc pe un grătar de prăjituri.
Se curăţă mandarinele de coajă. Se pune restul ingredientelor la fiert, într-o cratiţă. Se lasă pe foc 2 minute, apoi se adaugă mandarinele şi se mai lasă 5 minute, întorcând din când în când fructele. Se scot fructele cu o spatulă cu găuri şi se mai lasă lichidul pe foc ca să scadă, până când capătă consistenţă de sirop.
Se toarnă peste mandarine şi se lasă la răcit. Se serveşte lângă biscotti.
Mandarine aromate
Pofta buna!