Mango cu cardamom
PrinteazaO reteta de desert cu mango, pastai verzi de cardamom, lime, zahar pudra, branfy, frisca, bezele si frunze de menta.
- 4 mango mari, curatate si fara sambure, 2 dintre ele taiate marunt
- 10 pastai verzi de cardamom, semintele scoase
- 2 lime, sucul si coaja
- 85 g zahar pudra
- 4 linguri brandy
- 560 ml frisca
- 4 bezele usor zdrobite
- frunze de menta, pentru decor
Mod de preparare:
Se pune miezul a doua mango in mixer si se paseaza foarte fin. Se amesteca apoi cu miezul celorlalte 2 mango taiate fin (se pastreaza 4 linguri pentru decor).
Se distribuie acest amestec in 8 pahare. Se macina semintele de cardamom si se amesteca intr-un castron cu coaja si sucul de lime, zahar pudra si brandy. Se amesteca bine, apoi se incorporeaza in frisca si se bate bine pana devine consistenta.
Se adauga bezelele zdrobite. Se pune frisca in pahare, deasupra piureului de mango. Se decoreaza cu cubuletele de mango pastrate si cu frunze de menta.
Poftă bună!