Mango
PrinteazaMango
Se crede că fructul mango este originar din nord-estul Indiei, având o impresionantă vechime. Prin urmare, nu este de mirare că fructul a devenit o componentă importantă a culturii regionale, având atât semnificaţii ritualice, cât si culinare.
Gustul fructului aminteşte. în funcţie de soi. de gustul piersicii, al ananasului, al prunei sau al pepenului. Majoritatea fructelor sunt dulci şi cărnoase, cu un sâmbure mare în mijloc.
Culoarea pielii variază de la verde la galben, portocaliu şi roşu, iar forma poate fi rotundă sau uşor ovală. Există sute de soiuri de mango, însă multe se cultivă într-o singură regiune.
Cel mai des exportat este soiul Tommy Atkins. Părerile sunt împărţite în privinţa celui mai gustos mango. De la dulcele fruct Julie din Indiile de Vest, până la cremosul Alphonso din India sau senzualul Mamuang din Thailanda, fiecare iubitor de mango are preferatul său.
Pentru a mânca un mango este necesar să stăpâneşti o tehnică adecvată. Tehnica „ariciu|ui” este una dintre ele: fructul se taie de-a lungul, pe lângă sâmbure, în patru felii, miezul fiecărei felii se crestează de-a lungul şi de-a latul.
Pielea se trage treptat cu un cuţit, iar cuburile de pulpă se mănâncă direct de pe piele. Este inevitabil să curgă zeamă!