Mansaf
PrinteazaO rereta delicioasa de Mansaf din: lapte de capra, carne de miel cu os, ceapa, orez basmati, migdale, seminte de pin, chimen, condiment si lipii arabesti. Iordania
- 1,5kg lapte de capră
- 1,5kg carne de miel cu os
- 1 ceapă mare
- 250g orez Basmati fiert
- 150g migdale
- 100 g seminţe de pin
- 100 g unt
- 1 linguriţă chimen măcinat
- 1 lingură condiment 7 pipere
- 4 lipii arăbeşti mari
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţi şi puneţi-o la fiert în laptele de capră şi atâta apă, încât să fie acoperită. Adăugaţi ceapa curăţată, spălată şi tăiată în sferturi, sare şi piper şi lăsaţi să fiarbă la foc foarte mic 4 ore, amestecând din când în când. Căliţi 3-4 minute orezul fiert în unt.
Puneţi pe platouri mari lipiile arăbeşti, peste acestea puneţi orezul fiert şi călit şi presăraţi cu sare, piper şi mirodenii. Peste orez puneţi carnea de miel curăţată de pe oase şi puneţi peste ea migdale sfărâmate şi muguri de pin. Stropiţi totul cu zeama în care a fiert carnea şi potriviţi de sare şi piper.
Mansaf
Pofta buna!