Mantii

Printeaza

O reteta delicioasa de mantii din: faina, ou, sare, apa, carne de oaie, ceapa, sare, piper, verdeata, boia dulce, iaurt, usturoi, unt si un praf de boia iute.

Ingrediente:Mantii

pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 1 ou
  • 1 varf de lingurita sare
  • 240 apa calduta

pentru umplutura:

  • 500 g carne de oaie data prin masina de tocat
  • 1 ceapa rasa sau tocata fin
  • sare
  • piper
  • verdeata (marar sau patrunjel)
  • 1 lingura boia dulce (culoare)

pentru sos:

  • 2 pahare iaurt
  • 2-3 catei de usturoi pisati
  • 100 g unt
  • un praf de boia iute

 

Mod de preparare:

Faci un aluat elastic, for­mezi o bilă şi-o acoperi să se odihnească. Apoi iei aluatul, îl împărţi în 4 bucăţi şi întinzi 4 foi din care tai pătrate de circa 4/4 cm. Amesteci ingredientele pentru umplutură, iei câte o linguriţă din această compoziţie şi pui în fiecare pătrat (ca la colţunaşii obişnuiţi).

Strângi colţurile bine, pe dia­gonală, apoi pe cealaltă dia­gonală, formând un săculeţ. Pui apa să clocotească, adaugi puţină sare şi l’ lingu­ră de ulei şi când clocoteşte, adaugi mantiile şi le laşi să fiarbă circa 8 minute. Le scoţi cu paleta şi le pui pe un pla­tou. încălzeşti untul împreună cu boiaua iute şi torni peste mantii.

Iei câteva bucăţi de mantii cu unt şi le pui pe o farfurie, alături de o porţie de sos pe care îl faci din iaurt şi usturoi. Poţi pune suplimentar, pentru decor, pătrunjel sau mărar tocat fin.

Mantii

Mantii

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.