Manzat inabusit cu vin
PrinteazaManzat inabusit cu vin din: muschi de vita, ulei, vin, sare, piper, verdeata, unt, cartofi, morcovi, conopida.
- 6 felii de muşchi de mânzat
- 1 ceaşcă plină cu ulei
- 1 cană cu supă
- 1 pahar cu vin alb
- sare
- piper măcinat
- verdeaţă tocată
- 2 linguri cu unt
- 1 kg cartofi
- 500 g morcovi
- 1 conopidă
Mod de preparare:
Ştergeţi feliile de muşchi într-un prosop curat, prăjiţi-le câte 3-4 min pe fiecare parte, săraţi-le, piperaţi-le şi lăsaţi-le în cratiţă.
Acoperiţi cu supă de zarzavat sau de carne, fierbeţi acoperit 15 min, adăugaţi vinul şi lăsaţi să scada sosul, la foc iute, 5-6 min, apoi scoateţi friptura şi aşezaţi-o pe platou.
Fierbeţi legumele în amestec: cartofi, conopidă, morcovi, sotaţi-le în unt câteva min, treceţi-le pe platou, în jurul fripturii, acoperiţi cu sosul în care a fiert carnea şi decoraţi cu verdeaţă tocată.
Pofta buna!