Manzat inabusit cu vin

Printeaza

Manzat inabusit cu vin din: muschi de vita, ulei, vin, sare, piper, verdeata, unt, cartofi, morcovi, conopida.

Ingrediente:Manzat inabusit cu vin

  • 6 felii de muşchi de mânzat
  • 1 ceaşcă plină cu ulei
  • 1 cană cu supă
  • 1 pahar cu vin alb
  • sare
  • piper măcinat
  • verdeaţă tocată
  • 2 linguri cu unt
  • 1 kg car­tofi
  • 500 g morcovi
  • 1 conopidă

 

Mod de preparare:

Ştergeţi feliile de muşchi într-un prosop curat, prăjiţi-le câte 3-4 min pe fie­care parte, săraţi-le, piperaţi-le şi lăsaţi-le în cratiţă.

Acoperiţi cu supă de zarza­vat sau de carne, fierbeţi acoperit 15 min, adăugaţi vinul şi lăsaţi să scada sosul, la foc iute, 5-6 min, apoi scoateţi friptura şi aşezaţi-o pe platou.

Fierbeţi legumele în amestec: cartofi, conopidă, morcovi, sotaţi-le în unt câteva min, treceţi-le pe platou, în jurul fripturii, acoperiţi cu sosul în care a fiert carnea şi decoraţi cu ver­deaţă tocată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.