Mar Brown Betty, un desert delicios cu mere
PrinteazaMar Brown Betty din: unt, scortisoara, sare, zahar brun, paine, mere, apa.
- 40 g unt nesărat
- 1/4 linguriţă scorţişoară
- 1/8 linguriţă sare
- 1 lingură zahăr brun deschis la culoare + 2 linguri suplimentare
- 175 g firimituri mari de pâine proaspătă
- 4 mere mari, Granny Smith sau Gala
- 300 ml apă
Mod de preparre:
Incălziţi cuptorul la 190°C.
Topiţi untul într-o tigaie mare neaderentă şi luaţi de pe foc. Adăugaţi scorţişoara, sarea şi 1 lingură zahăr brun, apoi firimiturile de pâine. Aşezaţi o treime din compoziţie într-o formă de copt de 900 ml. Decojiţi şi tăiaţi două mere în bucăţi mari.
Puneţi într-o cratiţă mare, împreună cu apa şi cele 2 linguri de zahăr brun şi lăsaţi să fiarbă acoperit, la foc mediu, cam 10 minute, amestecând din când în când. Din acest amestec faceţi un piure, cu ajutorul unui blender.
Decojiţi şi tăiaţi celelalte două mere în fâşii cu o grosime de 5 mm. Aranjaţi feliuţele deasupra firimiturilor de pâine apoi turnaţi piureul fierbinte de mere deasupra.
Presăraţi firimiturile de pâine râmase. Desertul se coace în cuptor, până devine auriu, aproximativ 40 de minute. Lăsaţi la răcit, pe un grătar, în jur de 10 minute, înainte de servire. 6 porţii
Pofta buna!