Mărul copt este cel mai simplu desert posibil, la prepararea căruia se folosesc mere care pot fi gătite, precum cele din soiurile Granny Smith, Northern Spy sau Golden Delicious.
Merele nu se decojesc, se scobesc doar la mijloc şi se aşazâ într-un vas de copt, în care se poate adăuga puţin lichid, eventual suc de fructe sau chiar bere cu ghimbir.
Merele se umplu cu stafide, coajă de citrice confiată şi condimente dulci, apoi se toarnă puţină miere deasupra sau se presară zahăr.
Datorită cojii, merele îşi păstrează forma.
Pot fi preparate şi într-un cuptor cu microunde, 4-5 minute, în funcţie de puterea cuptorului. Infăşurate în aluat de plăcintă, merele se transformă în gogoşi cu mere.
Măr copt cu fructe deshidratate din: mere, dulceata de visine, dulceata de gutui, prune uscate, unt, scortisoara, rom, ulei si sare. Ingrediente: 4 mere 1 lingura cu dulceata de visine 2 linguri cu dulceata de gutui 4 prune uscate 2 linguri cu unt scortisoara 1 fiola cu rom ulei sare Mod de preparare: Spala […]
Saculeti din mar copt din: unt, zahar, stafide, suc de lamaie, scortisoara, foitaj, inghetata, mere. Ingrediente: 7 linguri de unt 1/4 cană de zahăr 1/4 cană de stafide aurii sucul de la o lămâie 1/2 linguriţă de scorţişoară măcinată 1 pachet mare de aluat de foitaj zahăr farin pentru pudrare îngheţată de vanilie 450 g […]
Mar copt din: mere, zahar Kandia. Ingrediente: mere zahar Kandia Mod de preparare: Merele, cu ajutorul unui cuţit, se scobesc de sâmburi şi mijloc. Locul rămas gol se umple cu bucăţi mici de zahăr kandia, apoi merele se pun într-o tavă de tablă şi se coc încet. Se servesc calde. Pofta buna!
Mar copt cu scortisoara si curmale din: mere, nuca, curmale, stafide, miere. Ingrediente: mere miez de nucă curmale stafide miere scorţişoară Mod de preparare: Spală merele şi taie- le un capac, având grija sa ramana prins puţin de măr. Scoate cu grijă cotorul şi sâmburii. Separat amestecă nuca zdrobită cu câteva curmale tăiate cubuleţe şi stafide […]
Mere coapte din: mere, scortisoara. Ingrediente: 3 mere 1 lingurita scorțișoară Mod de preparare: Se încălzește cuptorul la 200C. Se taie merele felii subtiri. Transferati merele pe o foaie de copt. Se presara cu scortisoara. Coaceți timp de 2 ore. Lasati sa se raceasca si serviti imediat. Mere coapte Pofta buna! […]
Mere coapte cu migdale din: mere, migdale, unt, zahar, scortisoara. Ingrediente: 4 mere acrişoare 150 g coajă de lămâie confiată 100 g migdale, tocate 50 g unt, înmuiat la temperatura camerei 4 linguri zahăr brun 1 linguriţă scorţişoara Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 3/170 grade. Curăţă merele de căsuţa seminţelor. Combină untul, […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
https://www restaurantedelux ro/mar-copt-cel-mai-simplu-desert html
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.