Măr copt cu fructe deshidratate

Printeaza

Măr copt cu fructe deshidratate din: mere, dulceata de visine, dulceata de gutui, prune uscate, unt, scortisoara, rom, ulei si sare.

Ingrediente:Mar_copt_cu_fructe_deshidratate

  • 4 mere
  • 1 lingura cu dulceata de visine
  • 2 linguri cu dulceata de gutui
  • 4 prune uscate
  • 2 linguri cu unt
  • scortisoara
  • 1 fiola cu rom
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Spala bine merele, taie-le capacel si scobeste-le cu o lingura. Spala bine merele, taie-le căpăcel şi sco­beşte-le cu o lingură. Pune puţin ulei la încins şi căleşte bucă­ţelele de mere pe care le poţi scoate de pe cotor. Când s-au înmu­iat, adaugă prunele us­cate tăiate în bucăţele, un praf de scorţişoară şi puţin rom.

Amestecă totul cu dulceţurile. Pune în fiecare măr un cubuleţ de unt şi umple-le cu amestecul de fructe, acoperă cu căpăcelul tăiat înainte. Dă la cuptorul încins vreo 15-20 de minute, până ce merele se înmoaie bine.

Măr copt cu fructe deshidratate

Mar_copt_cu_fructe_deshidratate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.