Măr copt cu fructe deshidratate
PrinteazaMăr copt cu fructe deshidratate din: mere, dulceata de visine, dulceata de gutui, prune uscate, unt, scortisoara, rom, ulei si sare.
- 4 mere
- 1 lingura cu dulceata de visine
- 2 linguri cu dulceata de gutui
- 4 prune uscate
- 2 linguri cu unt
- scortisoara
- 1 fiola cu rom
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Spala bine merele, taie-le capacel si scobeste-le cu o lingura. Spala bine merele, taie-le căpăcel şi scobeşte-le cu o lingură. Pune puţin ulei la încins şi căleşte bucăţelele de mere pe care le poţi scoate de pe cotor. Când s-au înmuiat, adaugă prunele uscate tăiate în bucăţele, un praf de scorţişoară şi puţin rom.
Amestecă totul cu dulceţurile. Pune în fiecare măr un cubuleţ de unt şi umple-le cu amestecul de fructe, acoperă cu căpăcelul tăiat înainte. Dă la cuptorul încins vreo 15-20 de minute, până ce merele se înmoaie bine.
Măr copt cu fructe deshidratate
Pofta buna!