Mar copt cu scortisoara si curmale

Printeaza

Mar copt cu scortisoara si curmale din: mere, nuca, curmale, stafide, miere.

Ingrediente:Mar copt cu scortisoara si curmale

  • mere
  • miez de nucă
  • curmale
  • stafide
  • miere
  • scorţişoară

 

Mod de preparare:

Spală merele şi taie- le un capac, având grija sa ramana prins puţin de măr. Scoate cu grijă cotorul şi sâmburii.

Separat amestecă nuca zdrobită cu câteva curmale tăiate cubuleţe şi stafide ţinute o zi în coniac. Toarnă miere din belşug şi amestecă.

Umple merele cu această compoziţie.

Aşază- le într-o tavă unsă cu unt şi coace-le în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 30 de minute. Poţi unge merele cu miere, pentru un aspect glazurat, sau dacă vrei, presară scorţişoară.

 

Mar copt cu scortisoara si curmale

Mar copt cu scortisoara si curmale

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.