Mar copt cu scortisoara si curmale
PrinteazaMar copt cu scortisoara si curmale din: mere, nuca, curmale, stafide, miere.
- mere
- miez de nucă
- curmale
- stafide
- miere
- scorţişoară
Mod de preparare:
Spală merele şi taie- le un capac, având grija sa ramana prins puţin de măr. Scoate cu grijă cotorul şi sâmburii.
Separat amestecă nuca zdrobită cu câteva curmale tăiate cubuleţe şi stafide ţinute o zi în coniac. Toarnă miere din belşug şi amestecă.
Umple merele cu această compoziţie.
Aşază- le într-o tavă unsă cu unt şi coace-le în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 30 de minute. Poţi unge merele cu miere, pentru un aspect glazurat, sau dacă vrei, presară scorţişoară.
Mar copt cu scortisoara si curmale
Pofta buna!