Marchiza de ciocolata
PrinteazaMarchiza de ciocolata din: ciocolata neagra, unt, zahar, cacao, oua, frisca, crema de menta.
- 300 g ciocolata neagra
- 150 g unt
- 150 g zahăr tos
- 6 linguriţe cu cacao
- 6 ouă
- 450 ml frişcă lichidă
- 300 g cremă de mentă
Mod de preparare:
Pune ciocolata la topit în bain-marie, la foc mic. Amestecă des. între timp, mixează untul cu 75 g zahăr, până devine cremos. Adaugă cacaua, apoi ciocolata topită.
Intr-un alt vas, bate gălbenuşurile cu restul de zahăr până când mixerul lasă urmă în cremă, iar în al treilea vas, bate frişca. Adaugă crema de gălbenuşuri peste cea de unt şi ciocolată. Amesteci până la omogenizare.
Adaugă acum frişca şi amestecă încet, dar până se încorporează totul, crema devenind fină.
Pui hârtie de coptîntr-o formă de rchec şi torni un strat grosuţ de cremă de ciocolată. Deasupra, un strat subţire de cremă de mentă, apoi din nou ciocolată, mentă şi tot aşa – ultimul strat să fie de mentă. Dai la frigider de seara până a doua zi.
Marchiza de ciocolata
Pofta buna!