Marchiza de ciocolata

Printeaza

Marchiza de ciocolata din: ciocolata neagra, unt, zahar, cacao, oua, frisca, crema de menta.

Ingrediente:Marchiza de ciocolata

  • 300 g ciocolata neagra
  • 150 g unt
  • 150 g zahăr tos
  • 6 linguriţe cu cacao
  • 6 ouă
  • 450 ml frişcă lichidă
  • 300 g cremă de mentă

 

Mod de preparare:

Pune ciocolata la topit în bain-marie, la foc mic. Amestecă des. între timp, mixează untul cu 75 g zahăr, până devine cremos. Adaugă cacaua, apoi ciocolata topită.

Intr-un alt vas, bate gălbenuşurile cu restul de zahăr până când mixerul lasă urmă în cremă, iar în al treilea vas, bate frişca. Adaugă crema de gălbenuşuri peste cea de unt şi ciocolată. Amesteci până la omogenizare.

Adaugă acum frişca şi amestecă încet, dar până se încorporează totul, crema devenind fină.

Pui hârtie de coptîntr-o formă de rchec şi torni un strat grosuţ de cremă de ciocolată. Deasupra, un strat subţire de cremă de mentă, apoi din nou ciocolată, mentă şi tot aşa – ultimul strat să fie de mentă. Dai la frigider de seara până a doua zi.

 

Marchiza de ciocolata

Marchiza de ciocolata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.