Margarete si cornulete cu gem

Printeaza

Margarete si cornulete cu gem din: faina, untura de porc, smantana, zahar, oua, lapte, drojdie, gem de caise, nuca.

Ingrediente:Margarete si cornulete cu gem

  • 1 kg făină
  • 300 g untură albă de porc
  • 150 g zahăr
  • 4-5 linguri smântână
  • 3 ouă 100 ml lapte
  • 10 g drojdie
  • 300 g gem de caise
  • 200 g nucă măcinată

 

Mod de preparare:

Dizolvi în lapte drojdia şi zahărul. Pregăteşti un aluat din făina cernută, untură, smântână, ouă, laptele cu drojdia şi zahărul. Frămânţi aluatul până când se dezlipeşte de mâini. Inveleşti aluatul în folie şi îl laşi la rece pentru 2 ore.

Impărţi aluatul în 4 şi întinzi fiecare parte în foaie subţire. Tai margareta cu forma şi pătrate pefttru cornuleţe. Faci câte un orificiu în mijlocul a 1/2 dintre margarete. Suprapui o margaretă perforată peste una întreagă şi umpli mijlocul cu gem.

Pentru umplutura cornuleţelor, amesteci 2-3 linguri de dulceaţă cu nuca măcinată şi umpli pătratele, apoi rulezi şi formezi cornuleţele.

Le coci la foc mediu, pentru 15-20 de minute.

Poţi să pudrezi cu zahăr vanilinat cornuleţele.

 

Margarete si cornulete cu gem

Margarete si cornulete cu gem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.