Margarete si cornulete cu gem
PrinteazaMargarete si cornulete cu gem din: faina, untura de porc, smantana, zahar, oua, lapte, drojdie, gem de caise, nuca.
- 1 kg făină
- 300 g untură albă de porc
- 150 g zahăr
- 4-5 linguri smântână
- 3 ouă 100 ml lapte
- 10 g drojdie
- 300 g gem de caise
- 200 g nucă măcinată
Mod de preparare:
Dizolvi în lapte drojdia şi zahărul. Pregăteşti un aluat din făina cernută, untură, smântână, ouă, laptele cu drojdia şi zahărul. Frămânţi aluatul până când se dezlipeşte de mâini. Inveleşti aluatul în folie şi îl laşi la rece pentru 2 ore.
Impărţi aluatul în 4 şi întinzi fiecare parte în foaie subţire. Tai margareta cu forma şi pătrate pefttru cornuleţe. Faci câte un orificiu în mijlocul a 1/2 dintre margarete. Suprapui o margaretă perforată peste una întreagă şi umpli mijlocul cu gem.
Pentru umplutura cornuleţelor, amesteci 2-3 linguri de dulceaţă cu nuca măcinată şi umpli pătratele, apoi rulezi şi formezi cornuleţele.
Le coci la foc mediu, pentru 15-20 de minute.
Poţi să pudrezi cu zahăr vanilinat cornuleţele.
Margarete si cornulete cu gem
Pofta buna!