Marinada condimentata din legume
PrinteazaMarinada condimentata din legume din: morcov, ardei capia, ceapa, radacina de telina, pasta de tomate, mustar, ulei, apa, otet, zahar, sare, boabe de piper.
- 1 kg morcov
- 2 kg ardei capia
- 1 kg ceapa uscata
- 2 radacini de telina
- 200 g pasta de tomate
- 1 borcan mustar
- 500 ml ulei
Pentru marinada:
- 1 l apa
- 300 ml otet
- 2 linguri zahar
- sare
- boabe de piper
Mod de preparare:
Toate legumele le tai fideluţă. Pentru marinată fierbi apa cu oţetul, zahărul, sare după gust şi boabe de piper. Pui legumele în această marinadă, timp de aproximativ 10 minute.
Scoţi apoi legumele din marinată într-un vas întins şi le laşi să se răcească.
Separat, amesteci pasta de tomate cu uleiul adăugat picătură cu picătură, ca la maioneză, iar la sfârşit pui muştarul dulce şi omogenizezi.
Sosul obţinut îl torni peste legume şi le amesteci pe toate. Aşezi legumele în borcane mici, pe care le păstrezi la rece.
Pofta buna!