Marinarea pestelui
PrinteazaMulţi peşti au o aromă tipică în funcţie de specie ca de exemplu: lipanul, coregonul, păstrăvul, ştiuca sau ţiparul. Acest gust propriu nu trebuie total schimbat sau eliminat prin utilizarea condimentelor.
Alte specii de peşte, în special peştii cu carne albă nu au un gust atât de pregnant tipic speciei. Aici este nevoie bineînţeles de o rafinare a gustului cu diverse ierburi respectiv amestecuri de condimente. In acest caz fantezia nu cunoaşte limite.
Condimentarea ţine de experienţă iar cu timpul fiecare îşi va dezvolta reţeta personală pentru a obţine un peşte afumat cu un gust bun, inconfundabil.
Pentru condimentare se potrivesc aproape toate condimentele din bucătărie: ienupăr,cimbru, busuioc, usturoi, ceapia, ardei, curry, care pot fi adăugate în saramură.
Există bineînţeles şi amestecuri de condimente gata preparate pentru rafinarea gustului peştelui afumat.
Marinarea pestelui