Marinarea vinatului

Printeaza

Marinarea vinatului din: otet, vin, apa, boabe de piper, foi de dafin, morcov, telina, ceapa, usturoi, cimbru, sare.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:Marinarea vinatului

  • 800 g oţet
  • 200 g vin
  • 500 g apă
  • 10 boabe piper
  • 2 foi de dafin
  • 1 morcov
  • 1 ţelină
  • 2 cepe
  • 1 căpăţînă de usturoi
  • cimbru
  • sare

 

Mod de preparare:

Vînatul cu păr şi cel cu pene se pot prepara la fel ca orice animal sau pasăre domestică. Vînatul trebuie însă mai întîi marinat cîtva timp, pentru ca să se frăgezească şi să devină mai gustos.

In general, carnea de vînat cere mai multe mirodenii, pentru a căpăta un gust plăcut şi picant.

Vînatul se marinează în vase de piatră, de lemn sau smălţuite. 1 l marinată se prepară din cantităţiile menţionate mai sus. Marinata trebuie să aibă un gust acrişor.

Se fierbe acest amestec şi cînd este gata se ia de pe foc, se lasă să se răcească, apoi se toarnă peste vînatul curăţat de păr sau de fulgi şi şters de sîngele închegat.

Se acoperă bine vasul şi de două ori pe zi se întoarce vînatul de pe o parte pe alta. Cantitatea de marinată depinde de mărimea vînatului, lichidul trebuind să acopere carnea.

Vasul trebuie ţinut la o temperatură potrivită, temperatura scăzută împiedică marinarea.

Timpul de marinare depinde de felul vînatului. Căpri­oara se ţine 8 zile, iepurele 2—3 zile. Iepurele se poate prepara şi proaspăt. In acest caz, după ce a fost curăţat, se taie în bucăţi şi se lasă 2—3 ore acoperit cu oţet îndoit cu apă.

Este la fel de bun ca cel marinat. Prepeliţa se mănîncă proaspătă. Porcul mistreţ se prepară la fel ca porcul domestic.

 


Retete:

Prepelita cu sos vanatoresc

Prepelita cu sos vanatoresc

Prepelita cu sos vanatoresc din: prepelite, unt, ceapa, faina, vin, patrunjel, lamaie, dafin, piper, sare. Ingrediente: 4 prepeliţe 50 g de unt 1 ceapă o lingură de făină 150 ml de vin pătrunjel verde o lămâie o foaie de dafin piper sare   Mod de preparare: Prepeliţele, curăţate, se rumenesc în unt împreună cu ceapa […]

Vanat_cu_prune

Vanat cu prune

Vanat cu prune din: file de caprioara, ulei, prune, marmelada, bere, otet, ghimbir, sare, piper, coriandru, cuisoare. Ingrediente: 400 g file de căprioară 4-5 linguri ulei de susan 150 g prune din conservă 125 ml fond de vânat (gata preparat) 3-4 linguri marmeladă de prune 3-4 linguri bere roşie 1 lingură oţet de vin roşu […]

Mititei din carne de vanat

Mititei din carne de vanat

Mititei din carne de vanat din: carne de cerb, carne de mistret, slanina, sare, piper, usturoi, cimbru, bicarbonat. Ingrediente: carne de cerb carne de mistreţ slănină (toate în cantităţi la aprecierea fiecăruia) condimente: sare, piper, usturoi, cimbru 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu   Mod de preparare: Dai carnea prin maşina de tocat împreună cu […]

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • bait pentru mistret
  • https://www restaurantedelux ro/marinarea-vinatului html
  • bait mistret
  • bait carne mistret
  • bait pt mistret
  • bait pentru carne de mistret
  • carne de mistret la macerat
  • cum se pregateste carnea de mistret

1 comentariu

  1. O sa icnerc baitul asta, sa vad cum iese carnea dupa asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.