Marinata alba
PrinteazaMarinata alba din: peste, ulei, faina, otet, dafin, ienibahar, piper, usturoi.
- 2 kg peşte
- 300 ml ulei de măsline
- 300 g făină de grâu
- 20 ml oţet
- 4 foi dafin
- 10 boabe ienibahar
- 10 boabe piper negru
- 1 căpăţână usturoi
Mod de preparare:
Peştele se curăţă (inclusiv de capete şi cozi), se dezosează şi se taie felii de aproximativ şapte centimetri grosime. Se trec bucăţile de peşte prin făină şi se prăjesc în uleiul deja bine încins dintr-o cratiţă, pe ambele feţe.
Se scoate peştele şi se aşează frumos, având grijă să nu se atingă bucăţile între ele, într-o cratiţă. în uleiul în care a fost prăjit peştele se căleşte usturoiul, tăiat bucăţi mici, adăugând şi o lingură cu faină.
Se stinge cu oţet, se diluează cu un sfert de litru de apă şi se adaugă mirodeniile. Sosul, care nu trebuie lăsat să scadă prea mult, se toarnă peste bucăţile de peşte şi cratiţa se aşează pe foc moale. Se lasă să dea în mai multe clocote.
Se serveşte cu garnitură de salată verde.
Pofta buna!