Marinata cu legume crude pentru vanat
PrinteazaMarinata cu legume crude pentru vanat din: otet, vin, ulei, piper, ienibahar, dafin, ceapa, telina, cimbru, usturoi, sare.
Ingrediente: (pentru 3 kg carne de vânat)
- 100 ml oţet
- 200 ml vin
- 50 ml ulei
- boabe de piper şi enibahar
- foi de dafin
- 1 ceapă
- 1 telină (ceapa şi ţelina se taie în felii subţiri)
- 1 ramură de cimbru
- 1 căpăţână de usturoi zdrobit
- sare
Mod de preparare:
Componentele se amestecă împreună şi cu compoziţia obţinută se ung bucăţile de came, se aşază îndesat într-un vas smălţuit şi se ţin la rece. Carnea marinată în acest fel poate sta câteva zile; nu se scoate din marinată decât în momentul pregătirii mâncării, altfel se înnegreşte.
Pofta buna!