Marinata de crap cu ceapa si ienibahar

Printeaza

Marinata de crap cu ceapa si ienibahar

Ingrediente:Marinata de crap cu ceapa si ienibahar

  • 1,500 kg peşte
  • otet
  • 1 ceaşcă ulei
  • 5-6 cepe mari
  • 2 foi de dafin
  • 1 linguriţă piper (boabe)
  • 1 linguriţă ienibahar
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • 1 lingură bulion de roşii
  • 1 lămîie
  • făină
  • sare

Mod de preparare:

Alegem un crap mare (1,500 kg socotit fără cap şi coadă) II curăţăm de solzi, îl spintecăm de la spinare spre burtă, scoa­tem intestinele, urechile şi osul amar de la cap, apoi şira spinării, încet să nu se sfărune carnea.

Spălăm bine peştele, îl tă­iem în bucăţi late de cîte 5 cm, presărăm cu puţină sare şi îl lăsăm să stea 10-15 minute. Scurgem apoi toată apa lăsată. Zvîntăm bucăţile de peşte într-o cîrpă curată, le tăvălim în putină făină şi le prăjim în ulei bine încins. Scoatem bu­căţile prăjite din tavă şi le aşezăm pe o farfurie (peste o hîrtie, ca să absoarbă uleiul).

Tăiem ceapa în felii rotunde, foarte fine şi o prăjim în ulei încins, pînă capătă culoare aurie.

Fierbem oţetul cu apă, cu foi de dafin, ienibahar, piper boabe şi zahăr. Punem peştele într-o cratiţă smălţuită, aşezînd un rînd de peşte şi un rînd de ceapă prăjită. Deasupra turnăm oţet, cît să acopere peştele, şi lăsăm sa dea cîteva clocote.

Adăugăm o lingură e bulion de roşii pentru culoare şi scuturăm bine cratiţa. Punem felii de lămîie i lăsăm să mai dea un clocot. Tragem cratiţa la margine ca să se răcorească marinata în vasul în care a fiert.

Cînd s-a răcit, adăugăm ulei crud şi lămaie, aşezăm marinata în borcan, legăm si dăm la rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.