Marinată de crap
PrinteazaMarinată de crap
- 1 kg crap
- 100 g ulei
- 1 morcov
- 2 cepe
- 1 ţelină
- boia
- 1 păstrinac
- 50 g bulion
- 100 g oţet
- 1 lingură făină
- sare
- 3 foi de dafin
- cimbru
- lămîie
Mod de preparare:
Crapul se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi, care se sărează şi se prăjesc în ulei bine încins. Pentru marinată peştele se rumeneşte doar, deoarece mai fierbe în sosul marinat.
In uleiul rămas de la peşte se prăjesc împreună ceapa tăiată felii, morcov, ţelină şi păstirnac, tăiate de asemenea în felii. Se adaugă la prăjit o lingură de făină. Se stinge cu oţet, bulion şi puţină boia, adăugind şi apă după nevoie.
Se lasă să fiarbă 30 min. Se potriveşte de sare şi de oţet (marinata trebuie să fie acrişoară), apoi se strecoară.
Feliile prăjite de crap se pun într-o tavă, turnînd peste ele sosul preparat. Se mai adaugă 3 foi de dafin, 1 fir de cimbru şi se lasă să dea o dată in fiert. Se recomandă ca după ce a fiert să mai stea la cuptor circa 10 min.
Marinata se serveşte rece, aranjată pe un platou, cu felii de lămîie deasupra. Aceeaşi marinată se poate prepara din orice alt peşte.
Pofta buna!