Marinata de gogosari

Printeaza

Marinata de gogosari din: gogosari, otet, apa, zahar brun, mustar, piper negru boabe, frunze de dafin, boabe de mustar, rozmarin, sare.

Ingrediente:Marinata_de_gogosari

  • 4 kg gogosari
  • 1 l otet
  • 2 l apa
  • 4 linguri zahar brun
  • 3 borcane cu mustar (2 dulci, 1 iute)
  • frunze de dafin
  • piper negru boabe
  • 100 g boabe de mustar
  • 2 crengute de rozmarin
  • sare

 

Mod de preparare:

Taie gogoşarii felii, spală-i şi lasă-i la scurs. Pregăteşte marinata: pune într-o oală oţetul amestecat cu apa, adaugă sare, piper şi dafinul, rozmarinul şi lasă să dea un clocot.

Opăreşte gogoşarii, scufundându-i 2-3 minute în amestecul clocotit, apoi scoate-i.

Adaugă în oala de pe foc conţinutul celor trei borcane cu muştar, boabele de muştar, cele patru linguri rase cu zahăr brun şi lasă totul la fiert, amestecând încet, într-un singur sens, până ce compoziţia se omogenizează şi dă într-un clocot.

Aşază gogoşarii în borcane şi toarnă peste ei amestecul fierbinte.Acoperă borcanele cu pături până a doua zi.

Marinata de gogosari

Marinata_de_gogosari

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Marinata asta trebuia s-o incerc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.