Marinata de gogosari
PrinteazaMarinata de gogosari din: gogosari, otet, apa, zahar brun, mustar, piper negru boabe, frunze de dafin, boabe de mustar, rozmarin, sare.
- 4 kg gogosari
- 1 l otet
- 2 l apa
- 4 linguri zahar brun
- 3 borcane cu mustar (2 dulci, 1 iute)
- frunze de dafin
- piper negru boabe
- 100 g boabe de mustar
- 2 crengute de rozmarin
- sare
Mod de preparare:
Taie gogoşarii felii, spală-i şi lasă-i la scurs. Pregăteşte marinata: pune într-o oală oţetul amestecat cu apa, adaugă sare, piper şi dafinul, rozmarinul şi lasă să dea un clocot.
Opăreşte gogoşarii, scufundându-i 2-3 minute în amestecul clocotit, apoi scoate-i.
Adaugă în oala de pe foc conţinutul celor trei borcane cu muştar, boabele de muştar, cele patru linguri rase cu zahăr brun şi lasă totul la fiert, amestecând încet, într-un singur sens, până ce compoziţia se omogenizează şi dă într-un clocot.
Aşază gogoşarii în borcane şi toarnă peste ei amestecul fierbinte.Acoperă borcanele cu pături până a doua zi.
Marinata de gogosari
Pofta buna!
Marinata asta trebuia s-o incerc