Marinată de iepure
PrinteazaMarinată de iepure
- 1 iepure
- 500 g ceapă
- 300 g morcov
- 1 ţelină
- 50 g făină
- oţet
- 10 boabe piper
- 1 foaie de dafin
- 1 lămîie
- 300 g bulion
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Bucăţile de iepure se călesc în ulei încins, apoi se scot în altă cratiţă şi se acoperă ca să se înăbuşe în abur. In uleiul rămas se prăjeşte ceapă, morcov, ţelină (toate tăiate în felii subţiri).
După ce s-a călit zarzavatul se adaugă făina, se stinge cu bulion de roşii amestecat cu apă şi oţet, se mai adaugă o foaie de dafin, piper, sare după gust. Se lasă să fiarbă o oră.
Acest sos se strecoară peste iepurele călit şi se fierbe împreună pînă se înmoaie carnea. Se serveşte rece cu felii de lămîie.
Pofta buna!