Marinata de legume la gratar, cu busuioc
PrinteazaMarinata de legume la gratar, cu busuioc din: ulei de masline, zeama de lamaie, seminte de coriandru, dovlecei, usturoi, maghiran, rosii, frunze de busuioc, sare si piper.
- ulei de masline
- zeama de la 1 lamaie
- 1 lingura cu otet balsamic
- 1/2 lingurita cu seminte de coriandru
- 3 dovlecei mici cu pielita subtire
- 1 catel de usturoi
- 3 fire de maghiran proaspat sau 2 lingurite de maghiran uscat
- 3 rosii rotunde, bine coapte si tari
- frunze de busuioc
- sare si piper macinat
Mod de preparare:
Preparaţi o vinegretă din 5 linguri de ulei de măsline, sucul de lămîie şi oţetul balsamic, adăugaţi coriandrul tocat. Săraţi şi piperaţi. Acoperiţi şi lăsaţi să aştepte. Spălaţi dovleceii şi vinetele. îndepărtaţi cozile, apoi tăiaţi-le rondele egale şi destul de fine.’Aprindeţi grătarul cuptorului şi acopetiţi o tavă cu folie de aluminiu.
Aşezaţi rondelele de vinete şi dovlecei deasupra, ungeţi cu ulei de măsline. Presăraţi usturoiul curăţat şi tocat şi frunzele de măghiran. Ţineţi legumele sub grătar 5 minute, întoarceţi-le, ungeţi-le din nou cu ulei şi lăsaţi-le sub grătar încă 5-10 minute. Scoateţi din cuptor şi lăsaţi să se răcească complet.
Opăriţi roşiile, curăţaţi-le de pieliţă şi tăiaţi-le în două, scoateţi sîmburii şi tăiaţi roşiile în rondele fine. Repartizaţi vinetele, dovleceii şi roşiile pe farfuriile în care serviţi. Stropiţi farfuriile cu vinegretă aromată. Acoperiţi cu folie alimentară şi lăsaţi la marinat 5 ore, în frigider. Cînd serviti, ornaţi cu frunze de busuioc.
Marinata de legume la gratar, cu busuioc
Pofta buna!
Incoming search terms:
- legume la gratar
- https://www restaurantedelux ro/marinata-de-legume-la-gratar-cu-busuioc html
Interesanta marinata asta