Marinata de peste cu vin alb
PrinteazaMarinata de peste cu vin alb din: peste, ulei, faina, vin, otet, bulion, piper, dafin, sare.
- 1 kg peşte prăjit
- 2-3 linguri ulei
- 1-2 linguri făină
- 2-3 linguri vin alb
- 1-2 linguri oţet
- 2 linguri bulion
- piper boabe
- foi de dafin
- sare
Mod de preparare:
Peştele se prajeste. In tigaia în care s-a prăjit peştele se mai pune pufin ulei, apoi se adaugă făina şi se amestecă încontinuu pentru a nu face cocoloaşe.
Când făina s-a îngălbenit, se stinge cu amestecul de vin, otet şi 2-3 linguri de apă. Se adaugă bulionul, piperul, foile de dafin şi sarea (după gust), apoi supă sau apă pentru a-l subtia.
Când sosul este gata, se adaugă peştele şi se mai lasă puţin să dea în clocot (cam . 5 minute), pentru ca sosul să pătrundă în peşte.
Se serveşte rece.
Peştele recomandat pentru marinată este crapul (sau carasul), însă poate fi folosit şi peşte răpitor şi chiar peşte oceanic.
Pofta buna!