Marinata de peste in otet

Printeaza

Marinata de peste in otet din: peste, otet, apa, foi de dafin, ceapa, piper,ienibahar, zeama de lamaie, untdelemn, faina si sare.

Ingrediente:

  • 2 kg peşte proaspătMarinata de peste in otet
  • 1 pahar oţet
  • 5 pahare apă
  • 2 – 3 foi de dafin
  • 2 cepe mari
  • 1 praf piper
  • 1 praf ienibahar
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1 ceaşcă untdelemn
  • 1 farfurioară cu faina
  • sare

Mod de preparare:

Peştele, bine grijit spălat, curăţat de solzi şi maţe – se taie felii groase, de un deget de om muncit; se sărează uşor, se piperează şi se tăvălesc prin făină.

Se încinge uleiul tot, se pune peştele la prăjit nu înainte de a scutura bine fiecare bucată de făină până se rumeneşte pe fiecare parte.

Se taie ceapa felii se pune peştele în borcan, se toarnă uleiul (cu grijă, să nu intre şi faina arsă)

Se pune apa la fiert cu toate mirodeniile şi cu ceapa, să clocotească câteva minute.Se ia apa de pe foc, se adaugă şi oţetul, lămâia, 1 linguriţă rasă de sare, se lasă să se răcească şi se toarnă peste peşte.

Se leagă borcanul, se dă la rece, peste 3 zile e gata.

La frig, marinata poate fi păstrată şi o lună, dupa aia însă nu mai e bună, că se face pastă.

 

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • marinata de peste proaspat
  • pește marinat rețeta
  • marinata peste
  • marinata din peste proaspat
  • reteta marinata peste proaspat

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.