Marinata de stavrid cu vin
PrinteazaMarinata de stavrid
- 1kg stavrid
- 100ml ulei
- 1 morcov
- 1 telina mica
- 1 ceapa mare
- 4 cartofii potriviti
- 2 ardei grasi (rosu si verde)
- 2 foi de dafin
- 1 lingura otet
- 2 linguri zeama de lamâie
- 100ml vin alb sec
- 1 leg. patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Stavridul se curata, i se inlatura capul, se spala si se scurge de apa. Se taie in bucati mari se sareaza, se pipereaza si se pune intr-o tava cu 50ml ulei si 100ml apa, dupa care tava se pune in cuptorul incins, la foc potrivit, pentru circa 10-12 minute.
Separat, morcovul, ceapa, ardeii grasi si telina, curatate, spalate si taiate in felii, se inabusa in uleiul ramas si 50ml apa. Dupa 10 minute se pun in tava peste bucatile de peste, impreuna cu cartofii, curatati, spalati si taiati in cubulete si se potriveste de sare.
Se mai completeza cu apa, daca este cazul si se lasa la fiert, la foc potrivit, circa 20 de minute. Cånd legumele sunt bine fierte, se pune vinul, zeama de lamåie si jumatate de legatura de patrunjel, tocat marunt.
Se pune din nou tava in cuptor unde se mai lasa la foc potrivit inca 10-15 minute.
Marinata de stavrid se serveste rece, cu felii de lamåie si cu patrunjel tocat marunt, presarat pe deasupra.
Pofta buna!