Marinata de stavrid
PrinteazaMarinata de stavrid
- l kg stavrid
- 100ml ulei
- 1 morcov
- 1 telină mică
- 1 ceapă mare
- 4 cartofi potriviţi
- 2 ardei graşi roşu şi verde
- 2 foi de dafin
- 1 lingură oţet
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 100ml vin alb sec
- 1 leg. pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Stavridul se curăţă, se înlătură capul, se spală şi se scurge de apă. Se taie în bucăţi mari se sărează, se piperează şi se pune într-o tavă cu 50ml ulei şi l00ml apă, după care tava se pune în cuptorul încins, la foc potrivit, pentru circa 10-12 minute.
Separat, morcovul, ceapa, ardeii graşi şi ţelina, curăţate, spălate şi tăiate în felii, se înăbuşă în uleiul rămas şi 50ml apă.
După 10 minute se pun în tavă peste bucăţile de peşte, împreună cu cartofii, curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în cubuleţe şi se potriveşte de sare.
Se mai completează cu apă, dacă este cazul şi se lasă la fiert, la foc potrivit, circa 20 de minute. Când legumele sunt bine fierte, se pune vinul, zeama de lămâie şi jumătate de legătură de pătrunjel, tocat mărunt.
Se pune din nou tava în cuptor unde se mai lasă la foc potrivit încă 10-15 minute.
Marinata de stavrid se serveşte rece, cu felii de lămâie şi cu pătrunjel tocat mărunt, presărat pe deasupra.
Pofta buna!