Marinata din macrou
PrinteazaMarinata din macrou din: macrou, ceapa, masline, ulei, otet, sare, piper, enibahar, foi de dafin, vin alb.
- 1,5 kg macrou
- 700 g ceapă
- 150 g măsline
- 100 g ulei
- 150 ml oţet
- sare
- piper boabe
- enibahar
- foi de dafin
- 300 ml de vin alb
Mod de preparare:
Peştele curăţat şi tăiat felii, presărat cu sare şi stropit cu oţet îl lăsăm să stea timp de o oră.
Apoi clătim peştele la jet de apă şi-l aşezăm într-o cratiţă cu partea tăiată în sus, după care turnăm peste el un baiţ fierbinte făcut din apă, oţet, sare, foi de dafin, piper şi enibahar, acoperim cu un capac şi lăsăm la răcit câteva ore, apoi scoatem peştele şi îl amestecăm cu ceapa.
Ceapa curăţatăşi tăiată peştişori o călim puţin în ulei timp de cinci minute, apoi stingem cu 100 ml de apăşi oţet sau cu 300 ml de vin alb acru.
Se adaugă sare, foi de dafin şi lăsăm să fiarbă timp de 15 minute, după care lăsăm la răcit.
După ce s-au răcit, adăugăm în borcane ceapă, peşte şi măsline.
Pofta buna!