Marinată fiartă pentru carnea de vânat

Printeaza

Marinată fiartă pentru carnea de vânatMarinată fiartă pentru carnea de vânat

  • Pentru o raţă sălbatică, gâscă sau lişiţă: 200 ml apă, 100 ml oţet, 1/2 l vin roşu, 1 ceapă, 1 ţelină, 1 rădăcină de pătrunjel (legumele se taie cât mai subţire), foi de dafin, 1 ramură de cimbru, boabe de piper şi de ienibahar, sare; se mai pot adăuga cuişoare, boabe de ienupăr şi coajă de lămâie.
  • Se pune totul la fiert într-un vas acoperit; se fierbe 5-6 minute, după care se ia vasul de pe foc şi se ţine tot acoperit până se răceşte.
  • In cazul în care carnea se pregăteşte în aceeaşi zi, se toarnă caldă peste vânat. Dacă vânatul se pregăteşte după câteva zile, compoziţia de marinată se răceşte mai întâi şi apoi se introduce carnea de vânat în ea.

Marinată fiartă pentru carnea de vânat

1 comentariu

  1. Marinata se poate folosi si la alte tipuri de carne?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.