Marinată pentru macerarea rapidă a cărnii de vânat
PrinteazaMarinată pentru macerarea rapidă a cărnii de vânat
- In cazul în care avem vânat tânăr sau dacă avem nevoie să-l preparăm în aceeaşi zi în care a fost vânat, atunci, în loc să se pună carnea pentru 2-3 zile la marinat, se pune pentru 2-3 ore la macerat (marinare rapidă).
- Pentru 2-3 kg carne de vânat: 2-3 cepe, 1/2 ţelină, 1 morcov, câteva boabe de piper, 1/2 linguriţă de piper pisat, 1-2 foi de dafin, boabe de ienibahăr, 1 ramură de cimbru, 100 ml vin roşu şi sare.
- Păsările sălbatice mari (gâscă, raţa, lişiţa) se taie în patru, fără să se şteargă sau să se spele. Se sărează, se pune carnea într-un vas, se adaugă componentele, se amestecă, se acoperă şi se lasă la macerat 2-3 ore sau se ţine la frigider 2-3 zile. Când se scoate de la macerat, carnea se scurge bine de zeama care s-a format. Pentru fript, carnea se împănează cu slănină şi cu usturoi. Zeama de la macerare se strecoară şi se adaugă la mâncare, când aceasta este aproape gata şi se mai fierbe 5-6 minute.
Marinată pentru macerarea rapidă a cărnii de vânat