Marinata de mango cu mozzarella si jambon

Printeaza

Marinata de mango cu mozzarella si jambon din: mango, mozzarella, jambon de Parma, oţet balsamic, ulei de măsline, seminţe de coriandru, ardei iute, tarhon, busuioc, sare piper.

Ingrediente:Marinata_de_mango_cu_mozzarella_si_jambon

  • 2 fructe mango, mari
  • 3 bulgări de mozzarella
  • 4 felii subţiri de jambon de Parma
  • 2 liguri de oţet balsamic
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriţă de seminţe de coriandru
  • 1 ardei iute mic (facultativ)
  • 2 fire de tarhon
  • 2 fire de busuioc
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Curăţaţi şi scoateţi pulpa de mango. Tăiaţi-o în bucăţi subţiri şi puneţi-o deoparte.

Tăiaţi bulgării de mozzarella în două, apoi în fâşiuţe. Aşezaţi-le pe o farfurie adâncă.

Scoateţi sâmburii ardeiului iute, după care tăiaţi-l fin.

Amestecaţi uleiul de măsline, oţetul balsamic, seminţele de coriandru şi ardeiul iute, după care potriviţi de sare şi piper.

Turnaţi compoziţia peste feliile de mozzarella şi lăsaţi la marinat, într-un loc rece, timp de 30 de minute.

Aşezaţi pe un platou feliile de mozzarella, scurse, şi bucăţile de mango sub formă de stea, alternându-le.

Stropiţi-le cu sosul pentru marinat. în mijloc, aşezaţi jambonul de Parma.

Presăraţi cu frunze de tarhon şi busuioc şi serviţi imediat.

Marinata de mango cu mozzarella si jambon

Marinata_de_mango_cu_mozzarella_si_jambon

Pofta buna!

 


 

poate iti place si:

Muşchiuleţ de iepure cu piure de dovlecei şi plăcinţele

Marinata de iepure cu vin

Marinata de iepure cu vin din: carne de iepure, ceapa, morcov, telina, vin sau zeama de lamaie, faina, bulion, dafin, ulei, piper, sare. Ingrediente: 1kg carne de iepure 2 cepe un morcov o ţelină un păhărel de vin sau zeama de la o lămâie 2 linguri de făină 0 lingură de bulion 2-3 foi de […]

Marinata pentru peste, cu patrunjel si coriandru

Marinata pentru vanat

Marinata pentru vanat: vin alb, otet, ulei, dafin, sare, boabe de piper. Ingrediente: 200 ml de vin alb 4 linguri de oţet 3 linguri de ulei 3-4 foi de dafin o linguriţă de sare o linguriţă de boabe de piper   Mod de preparare: Se curăţă carnea de piele, se spală foarte bine în mai […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.