Marinata pentru carnea rosie, cu suc de citrice

Printeaza

O reteta de marinata pentru carnea rosie, cu suc de citrice din: suc de portocale, limonada, ceapa, ulei de masline, oregano si zeama de lamaie verde.

Marinarea este procesul de îmbibare şi matu­rare a produselor alimentare prin păstrarea lor, pentru o perioadă, într-un amestec – umed sau uscat – numit marinată, cu scopul de a frăgezi sau de a da o aromă (ori ambele).

Ingrediente:Marinata pentru carnea rosie, cu suc de citrice

  • 120 ml suc de portocale
  • 120 ml limonadă proaspătă
  • 1 ceapă tocată
  • 4 linguri cu ulei de măsline
  • 4 căţei de usturoi pisat
  • 2 linguri cu oregano uscat
  • 2 linguri cu zeamă de lămâie verde

 

Mod de preparare:

Timpul de macerare pentru carnea roşie, oaie, miel este de 4-6 ore. Pentru vânat, e chiar mai mare de şase ore.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.