Marinata pentru peste, cu patrunjel si coriandru
PrinteazaO reteta simpla de Marinata pentru peste, cu patrunjel si coriandru din: usturoi, miez de nuca, coriandru, patrunjel, sare, piper si ulei de masline.
Marinarea este procesul de îmbibare şi maturare a produselor alimentare prin păstrarea lor, pentru o perioadă, într-un amestec – umed sau uscat – numit marinată, cu scopul de a frăgezi sau de a da o aromă (ori ambele).
- 2 căţei de usturoi pisaţi
- 2 linguri cu miez de nucă dat prin maşina de tocat
- 1 legătură de coriandru proaspăt
- 1/2 legătură de pătrunjel proaspăt
- 1/2 linguriţă cu sare
- 1 vârf de cuţit de piper proaspăt măcinat
- 4 linguri cu ulei de măsline
Mod de preparare:
Amestecă totul în blender. Timpul de macerare pentru peşte este de 1-2 ore (pentru peştele întreg) şi de 1/2-1 oră pentru fileuri. La fel ca pentru legume.