Marinata pentru vanat
PrinteazaMarinata pentru vanat: vin alb, otet, ulei, dafin, sare, boabe de piper.
- 200 ml de vin alb
- 4 linguri de oţet
- 3 linguri de ulei
- 3-4 foi de dafin
- o linguriţă de sare
- o linguriţă de boabe de piper
Mod de preparare:
Se curăţă carnea de piele, se spală foarte bine în mai multe ape reci, se taie în bucăţi şi se pune într-un vas împreună cu ingredientele pentru marinat şi 1 l de apă rece. Lichidul trebuie să acopere bucăţile de carne.
De aceea, păstrând proporţiile din lista de ingrediente, se va prepara atâta marinată cât trebuie pentru a acoperi carnea. Carnea de vânat se ţine la marinat 24 de ore, ca să se frăgezească, între timp întorcându-se de câteva ori în sosul marinat.
Apoi se scoate şi se poate folosi pentru a prepara diverse mâncăruri.
Pofta buna!