Marinata pentru vanat: vin alb, otet, ulei, dafin, sare, boabe de piper. Ingrediente: 200 ml de vin alb 4 linguri de oţet 3 linguri de ulei 3-4 foi de dafin o linguriţă de sare o linguriţă de boabe de piper Mod de preparare: Se curăţă carnea de piele, se spală foarte bine în mai […]
Marinata pentru pui
PrinteazaMarinata pentru pui din: sos de soia, apa, ulei, ceapa deshidratata, seminte de susan, zahar, ghimbir, ardei rosu deshidratat, pudra de usturoi.
Ingrediente:
- 120 ml sos de soia
- 60 l apa
- 50 ml ulei
- 2 linguri ceapa deshidratata
- 2 linguri seminte de susan
- 1 lingura zahar
- 1 lingurita ghimbir
- 1/8 lingurita ardei rosu deshidratat
- 3/4 lingurita pudra de usturoi
Mod de preparare:
Amestecati toate ingredientele. Marinati puiul peste noapte.
A doua zi dati la cuptor aproximativ 1 ora la 170C.
Sau pastrati marinata la frigider maxim 1 saptamana intr-o punga care se inchide ermetic.
Savurati!
poate iti place si:
Marinată pentru macerarea rapidă a cărnii de vânat
Marinată pentru macerarea rapidă a cărnii de vânat In cazul în care avem vânat tânăr sau dacă avem nevoie să-l preparăm în aceeaşi zi în care a fost vânat, atunci, în loc să se pună carnea pentru 2-3 zile la marinat, se pune pentru 2-3 ore la macerat (marinare rapidă). Pentru 2-3 kg carne de […]
Savurati!