Marinată de scrumbie
PrinteazaO reteta delicioasa de marinata de scrumbie din: peste, lamai, ceapa, otet, amestec de condimente pentru muraturi, sare grunjoasa si ulei.
- 2 kg peşte
- 3-4 lămâi
- 3 cepe
- 4 linguri de oţet
- 1 plic cu amestec de condimente pentru murături
- sare grunjoasă
- ulei
Mod de preparare:
Curăţă peştii şi îndepărtează capul. Spală-i şi pune-i pe pat de sare grunjoasă. Adaugă sare şi deasupra (practic, îi acoperi), pune capacul şi lasă vasul în frigider trei zile.
Scoate peştii, curăţă-i de sare, porţionează-i şi pune-i într-o cratiţă cu apă şi cuburi de gheaţă (o pungă). Lasă-i la desărat cam zece minute, scoate-i şi scurge-i.
Curăţă ceapa şi tai-o rondele. La fel procedează cu lămâile, îndepărtându-le mai întâi coaja. Amestecă oţetul cu condimentele pentru murături.
Pune peştele în borcane: un rând de ceapă, unul de peşte şi unul de lămâie. Toarnă o lingură cu oţet în fiecare borcan şi ulei până se umple. Pune capacul şi lasă borcanele în frigider patru zile.
Marinată de scrumbie
Pofta buna!
Incoming search terms:
- scrumbie marinata
- marinata de scrumbie
- scrumbie marinata cu ceapa
tare marinata asta
Buna marinata asta
Nu ma omor dupa asta