Marmaleda de mere cu pere
PrinteazaMarmaleda de mere cu pere din: mere, pere, zahar, apa, vanilie.
- 2 kg mere
- 2 kg pere
- 500 g zahăr
- 1 pahar apă pentru fiecare kg de fructe
- 1 păstaie de vanilie
Mod de preparare:
Speli merele şi perele, le decojeşti şi le îndepărtezi casetele cu seminţe. Cântăreşti fructele astfel pregătite şi le pui la fiert împreună cu zahărul şi câte un pahar de apă la fiecare kilogram de fructe.
Amesteci încontinuu, ca să nu se prindă de baza vasului şi adaugi la fiert şi păstaia de vanilie. Este de preferat să ai un suport metalic pentru cratiţă, ca să transmită căldura uniform. Marmelada este gata când a devenit atât de consistentă, încât nu cade de pe lingură.
Pui marmelada caldă în borcane fierbinţi, cu volumul de 400 ml, în prealabil spălate, sterilizate în cuptor, aşezate pe o tavă metalică.
Le laşi să se răcească, apoi le înfiletezi capacele sau le acoperi cu două straturi de celofan.
Le etichetezi şi le depozitezi în cămară.
Marmaleda de mere cu pere
Pofta buna!
A iesit buna marmelada?