Marmelada de ceapa rosie cu aroma de portocala

Printeaza

Marmelada de ceapa rosie cu aroma de portocala din: ceapa rosie, curmale, ardei iute, zahar brun, sare de mare, otet de mere, portocala.

Ingrediente: Marmelada_de_ceapa_rosie_cu_aroma_de_portocale

  • 400gr ceapa rosie
  • 400gr curmale
  • 2 ardei iuti rosii
  • 140gr zahar brun
  • 1 lingurita sare de mare
  • 250 ml otet de mere
  • 1 portocala

Mod de preparare:

Feliază fin 400g de ceapă roşie, îndepărtează sâmburii, toacă 400g de curmale şi toacă fin 2 ardei iuţi roşii.

Pune ingredientele într-o oală cu fundul gros, împreună cu 140g de zahăr brun, 1 linguriţă de sare de mare, 250ml de oţet de mere şi coaja rasă şi zeama de la 1 portocală, apoi aşază oala la foc mic spre mediu.

Amestecă totul şi lasă marmelada să fiarbă până când zahărul se dizolvă, apoi acoperă oala şi lasă în continuare marmelada la fiert până când ceapa se înmoaie, circa 25 de minute.

Indepărtează capacul şi continuă să găteşti conţinutul, amestecând des, până când şi ultimele urme de lichid se evaporă.

Pune marmelada în 2-3 borcane calde sterilizate şi, după ce s-a răcit, strânge bine capacele. Marmelada poate fi păstrată timp de 3 luni într-un loc răcoros şi întunecat.

Marmelada de ceapa rosie cu aroma de portocala

Marmelada_de_ceapa_rosie_cu_aroma_de_portocale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.