Marmelada clasica de portocale
PrinteazaMarmelada clasica de portocale din: portocale, zahar.
- 1500 g portocale
- 1000 g zahăr gelifiant
Mod de preparare:
Portocalele se spală cu apă fierbinte pentru a se curăţa de eventualele substanţe uleioase.
3-4 portocale se curăţă de coajă cu un curăţător, fără a se îndepărta şi membrana albă, şi coaja astfel obţinută se taie tăiţei. Se curăţă şi restul de fructe de coajă, inclusiv de membrana albă, pe cât posibil, chiar şi de partea dintre felii.
Pulpa astfel obţinută se taie în bucăţi mici. Din cele 1500 g de portocale cu care s-a început vor rămâne circa 1000 g de pulpă, peste care se adaugă zahărul, apoi se pun pe foc.
Se lasă să fiarbă atât cât este indicat pe pachet şi, înainte de sfârşit, se adaugă coaja tăiată.
Se face proba, se toarnă în borcane, acestea se închid şi se întorc.
Pofta buna!