Marmelada de mandarine din: mandarine, zahar gelifiant. Ingrediente: 1 kg felii de mandarine 500 g zahăr gelifiant 2:1 Mod de preparare: Pentru ca această reţetă să iasă bine este nevoie, obligatoriu, de mandarine foarte coapte, adică dulci. Feliile de mandarine se taie în bucăţi mici, curăţându-se în mare de membrana albă, care […]
Marmelada de corcoduse cu aroma de migdale
PrinteazaMarmelada de corcoduse cu aroma de migdale din: corcoduse, zahar, esenta de migdale.
- 10 kg corcoduşe galbene şi roşii
- 8 kg zahăr
- esenţă de migdale
Mod de preparare:
Dai prin sită corcoduşele coapte, pentru a separa pulpa de sâmburi şi coajă.
Compoziţia astfel obţinută o fierbi cu zahărul până se îngroaşă, astfel, când se face proba într-o farfurie, rămâne densă, nu se împrăştie.
Cu 5 minute înainte de a fi pusă în borcane, adaugi esenţa de migdale, apoi reglezi focul la flacără mică.
Pui marmelada fierbinte în borcane, pe care apoi le acoperi cu pături, iar când s-au răcit le aşezi pe rafturi în cămară.
Pofta buna!
poate iti place si:
Marmelada de portocale si morcovi
Marmelada de portocale si morcovi din: portocale, zahar, morcovi. Ingrediente: 500 g portocale curăţate de coajă 500 g zahăr gelifiant 2:1 500 g morcovi Mod de preparare: Morcovii se curăţă şi se dau pe râzătoare măruntă, apoi se fierb cu puţină apă, se adaugă portocalele mărunţite şi, eventual, se pasează cu blenderul de […]
Marmelada din coaja de portocale
Marmelada din coaja de portocale din: coji de portocale, zahar, aperol. Ingrediente: 500 g coji de portocale 500 g zahăr gelifiant 250 ml apă 1/16 l Aperol Mod de preparare: Pentru a se elimina uleiurile eterice din coajă, portocalele se spală cu apă caldă, apoi se şterg temeinic, şi abia după aceea se […]
Pofta buna!