Marmelada de portocale cu ghimbir

Printeaza

Marmelada de portocale cu ghimbir din: portocale, lamai, ghimbir, zahar.

Ingrediente:Marmelada de portocale cu ghimbir

  • 5 portocale medii
  • 3 lămâi
  • 100 g ghimbir
  • 1000 g zahăr gelifiant 1:1

 

 

Mod de preparare:

Fructele se spală cu apă fierbinte, se şterg şi se cutrăţă de coajă. Membrana albă se elimină pe cât posibil, apoi fructele se taie în bucăţi mici.

Astfel se vor obţine circa 1000 g fruct; întreaga cantitate se pune pe foc într-o cratiţă. Se adaugă zahărul şi ghimbirul tăiat cubuleţe mici sau dat pe râzătoare.

Se lasă să fiarbă atât cât este indicat pe pachet, apoi se face proba şi se toarnă în borcane.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.