Marmeladă de prune
PrinteazaMarmeladă de prune
- 2 kg prune coapte
- 1 lămâie
- 1 portocală
- 200 g stafide
- 750 g zahăr
Mod de preparare:
Speli prunele, le scoţi sâmburii, apoi le treci prin maşina de tocat. Razi lămâia şi portocala pe farfurii diferite şi jumătate din coaja rasă o amesteci cu prunele tocate şi cu zahărul, iar cealaltă jumătate de coajă rasă o amesteci cu 2 lingur de zahăr şi o dai deoparte.
Pui prunele la fiert, pe foc mic, iar când marmelada e aproape gata, aoaugi stafidele, sucul de lămâie şi portocală, amesteci şi mai laşi la fiert 15 minute. între timp, speli borcanele şi le sterilizezi în cuptorul fierbinte.
Le scoţi şi torni în fiecare marmelada caldă, apoi le dai din nou la cuptor, unde le laşi până se face o crustă deasupra. înainte de a le lega cu celofan, presari în fiecare borcan un pic din coaja rasă amestecată cu zahăr. Le laşi să se răcească în pături, iar a doua zi le aşezi în cămară.
Pofta buna!