Marmeladă de prune

Printeaza

Marmeladă de prune 

Ingrediente:Marmeladă de prune

  • 2 kg prune coapte
  • 1 lămâie
  • 1 portocală
  • 200 g stafide
  • 750 g zahăr

 

Mod de preparare:

Speli prunele, le scoţi sâmburii, apoi le treci prin maşina de tocat. Razi lămâia şi portocala pe farfurii diferite şi jumătate din coaja rasă o amesteci cu prunele tocate şi cu zahărul, iar cealaltă jumătate de coajă rasă o amesteci cu 2 lingur de zahăr şi o dai deo­parte.

Pui prunele la fiert, pe foc mic, iar când marmelada e aproape gata, aoaugi stafidele, sucul de lămâie şi portocală, amesteci şi mai laşi la fiert 15 minute. între timp, speli borcanele şi le sterilizezi în cuptorul fierbinte.

Le scoţi şi torni în fiecare marmelada caldă, apoi le dai din nou la cuptor, unde le laşi până se face o crustă deasupra. înainte de a le lega cu celofan, presari în fiecare borcan un pic din coaja rasă amestecată cu zahăr. Le laşi să se răcească în pături, iar a doua zi le aşezi în cămară.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.