Marmeladă de trandafiri

Printeaza

Marmeladă de trandafiri

Ingrediente:Marmeladă de trandafiri

  • 300 g petale de trandafiri de dulceaţă
  • 1 kg zahăr
  • 1 pahar şi 1/2 de apă
  • 1 lin­guriţă rasă cu sare de lămâie

 

Mod de preparare:

Cureţi petalele de trandafiri de partea albă, apoi le treci prin maşina de tocat. Fierbi zahărul şi apa 10 minute, cât să se topească zahărul, apoi adaugi petalele de trandafir tocate.

Laşi marmelada să fiarbă pe foc iute, dar amesteci mereu cu o lingură de lemn, să nu se prindă.

Ai grijă să nu se lege prea tare! Iainte de a o lua de pe foc, pui sarea de lămâie dizolvată în puţin sirop.

Dacă marmelada nu capătă o culoare roşu aprins mai adaugi puţină sare de lămâie.

O laşi să se răcească, apoi o torni în borcane spălate şi uscate bine, pe care le acoperi cu folie de celofan sau le capsezi şi le aşezi în cămară.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.