Marmeladă de trandafiri
PrinteazaMarmeladă de trandafiri
- 300 g petale de trandafiri de dulceaţă
- 1 kg zahăr
- 1 pahar şi 1/2 de apă
- 1 linguriţă rasă cu sare de lămâie
Mod de preparare:
Cureţi petalele de trandafiri de partea albă, apoi le treci prin maşina de tocat. Fierbi zahărul şi apa 10 minute, cât să se topească zahărul, apoi adaugi petalele de trandafir tocate.
Laşi marmelada să fiarbă pe foc iute, dar amesteci mereu cu o lingură de lemn, să nu se prindă.
Ai grijă să nu se lege prea tare! Iainte de a o lua de pe foc, pui sarea de lămâie dizolvată în puţin sirop.
Dacă marmelada nu capătă o culoare roşu aprins mai adaugi puţină sare de lămâie.
O laşi să se răcească, apoi o torni în borcane spălate şi uscate bine, pe care le acoperi cu folie de celofan sau le capsezi şi le aşezi în cămară.
Poftă bună!