Marmeladă delicioasă de portocale
PrinteazaMarmeladă delicioasă de portocale
- 4 portocale mari
- 1 lămîie
- atîta zahăr cît cîntăresc portocalele împreună cu lămîia şi apa în care au fiert
- apă de trei ori cît cîntăresc portocalele cu lămîia
- zeama de la o lămîie
Mod de preparare:
Se spală portocalele şi lămîia. Se taie fiecare în 16 felii în lung, iar apoi fiecare felie în două. Astfel se obţin 32 bucăţi din fiecare fruct.
Se cîntăresc şi se pune de trei ori atîta apă. Se lasă astfel 24 ore. După aceea se pun la fiert şi se ţin timp de o oră din momentul cînd încep să fiarbă.
Se iau de pe foc şi se adaugă zeama de lămîie, lăsînd din nou la rece încă 24 de ore. Se cîntăresc din nou portocalele cu apa în care au fiert şi se adaugă tot atîta zahăr (zahărul se punedupă ce lăsăm mai întîi să se înfierbînte portocalele şi apa).
Se fierbe 40-50 min. Se pune caldă în borcane încălzite şi se leagă după ce s-au răcit.
Pofta buna!