Marmeladă delicioasă de portocale

Printeaza

Marmeladă delicioasă de portocale

Ingrediente:Marmeladă delicioasă de portocale

  • 4 portocale mari
  • 1 lămîie
  • atîta zahăr cît cîntăresc portocalele împreună cu lămîia şi apa în care au fiert
  • apă de trei ori cît cîn­tăresc portocalele cu lămîia
  • zeama de la o lămîie

 

Mod de preparare:

Se spală portocalele şi lămîia. Se taie fiecare în 16 felii în lung, iar apoi fiecare felie în două. Astfel se obţin 32 bucăţi din fiecare fruct.

Se cîntăresc şi se pune de trei ori atîta apă. Se lasă astfel 24 ore. După aceea se pun la fiert şi se ţin timp de o oră din momentul cînd încep să fiarbă.

Se iau de pe foc şi se adaugă zeama de lămîie, lăsînd din nou la rece încă 24 de ore. Se cîntăresc din nou portocalele cu apa în care au fiert şi se adaugă tot atîta zahăr (zahărul se punedupă ce lăsăm mai întîi să se înfierbînte portocalele şi apa).

Se fierbe 40-50 min. Se pune caldă în borcane încălzite şi se leagă după ce s-au răcit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.