Marmeladă de Cătină: Plina de Vitamine din: catina, zahar, apa, suc de lamaie, pectina. Marmelada este o comoară culinară, bogată în vitamine și antioxidanți, perfectă pentru a aduce un plus de sănătate și culoare în dieta zilnică. Cunoscută drept “ginsengul Siberiei”, cătina este apreciată pentru proprietățile sale nutritive excepționale, iar transformarea ei în marmeladă permite […]
Marmelada de dovleac turcesc
PrinteazaMarmelada de dovleac turcesc: Cureţi dovleacul de coajă şi seminţe, îl tai în cuburi de 5 cm şi-l cântăreşti. Opăreşti bine în apă tot dovleacul tăiat şi când intră scobitoarea uşor în el este gata.
Il scurgi de apă şi adaugi atâta zahăr cât a cântărit dovleacul înainte de a-l opări. La 1 kg dovleac – 1 kg zahăr (dovleac tăiat cuburi).
Pui să fiarbă şi amesteci în continuu, ca să nu se prindă. Când se desprinde de pe vas îl trag de pe foc şi pui marmelada în borcane.
Pui borcanele în cuptorul fierbinte, dar cu focul oprit. Le laşi până se răcesc, le leg cu celofan şi le pui în cămară.
Pofta buna!
Rulada cu marmelada de piersici
Rulada cu marmelada de piersici din: oua, zahar, faina, coaja de lamaie, marmelada, unt. Ingrediente: 2 ouă 2 linguri zahăr tos 2 linguri rase de făină coajă de lămîie 1 lingurâ marmeladă de piersici 10 g unt sau ulei Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu o lingură de zahăr, pană cand devin spumoase şi […]
Prajiturele cu marmelada din: nuca, zahar, marmelada, unt. Ingrediente: 200 g nucă măcinată 125 g zahăr pudră 2-3 linguri cu marmeladă de caise zahăr vanilinat 1 lingură cu unt Mod de preparare: Amestecăm în castron nuca măcinată cu zahărul, legăm amestecul cu marmeladă de caise şi frământăm pasta obţinută. Parfumăm cu zahăr vanilinat, mai […]