Marmelada la cuptor din gutui si scortisoara

Printeaza

Marmelada la cuptor din gutui si scortisoara din: gutui, scortisoara,coaja de lamaie, zahar, fistic.

Marmelada_la_cuptor_din_gutui_si_scortisoara

Ingrediente:

  • 2 kg gutui bine coapte
  • 1 baton scorţişoară
  • coaja de la o lămâie
  • 600 g zahăr
  • 100 g fistic

 

Mod de preparare:

Speli gutuile, le cureţi şi le tai felii. Pe măsură ce le tai, le pui în apă ca să nu se înnegrească. Le pui într-o oală cu fundul gros, cu apă cât să le acopere, adaugi scorţişoara şi coaja de lămâie şi laşi să fiarbă la foc mic circa 35 de-minute.

Scurgi apa în care au fiert, scoţi scorţişoara şi mixezi fructele până obţii o pastă fină. Cântăreşti pasta şi o pui înapoi în oală. La un kilogram de pastă pui 500 g de zahăr şi şase lin­guri de zeamă de lămâie.

Amesteci cu o lingură de lemn până se dizol­vă zahărul, apoi laşi să fiar­bă la foc mic 1,5 ore, ames- • tecând din când în când, ca să nu se prindă. Mar­melada este gata când se îngroaşă foarte tare.

Ungi o tavă cu unt şi întinzi marmelada uni­form, nivelând cu o lingu­ră înmuiată în apă rece. Dai tava la cuptor o oră, la foc mic. O laşi să se răceas­că, apoi răstorni tava pe un fund de lemn. Presari deasupra fistic curăţat şi zdrobit.

Marmelada la cuptor din gutui si scortisoara

Marmelada_la_cuptor_din_gutui_si_scortisoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.