Marmelada la cuptor din gutui si scortisoara
PrinteazaMarmelada la cuptor din gutui si scortisoara din: gutui, scortisoara,coaja de lamaie, zahar, fistic.
Ingrediente:
- 2 kg gutui bine coapte
- 1 baton scorţişoară
- coaja de la o lămâie
- 600 g zahăr
- 100 g fistic
Mod de preparare:
Speli gutuile, le cureţi şi le tai felii. Pe măsură ce le tai, le pui în apă ca să nu se înnegrească. Le pui într-o oală cu fundul gros, cu apă cât să le acopere, adaugi scorţişoara şi coaja de lămâie şi laşi să fiarbă la foc mic circa 35 de-minute.
Scurgi apa în care au fiert, scoţi scorţişoara şi mixezi fructele până obţii o pastă fină. Cântăreşti pasta şi o pui înapoi în oală. La un kilogram de pastă pui 500 g de zahăr şi şase linguri de zeamă de lămâie.
Amesteci cu o lingură de lemn până se dizolvă zahărul, apoi laşi să fiarbă la foc mic 1,5 ore, ames- • tecând din când în când, ca să nu se prindă. Marmelada este gata când se îngroaşă foarte tare.
Ungi o tavă cu unt şi întinzi marmelada uniform, nivelând cu o lingură înmuiată în apă rece. Dai tava la cuptor o oră, la foc mic. O laşi să se răcească, apoi răstorni tava pe un fund de lemn. Presari deasupra fistic curăţat şi zdrobit.
Marmelada la cuptor din gutui si scortisoara
Pofta buna!