Rulada cu marmelada de piersici din: oua, zahar, faina, coaja de lamaie, marmelada, unt. Ingrediente: 2 ouă 2 linguri zahăr tos 2 linguri rase de făină coajă de lămîie 1 lingurâ marmeladă de piersici 10 g unt sau ulei Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu o lingură de zahăr, pană cand devin spumoase şi […]
Marmelada de lamaie – usor de preparat
PrinteazaMarmelada de lamaie din: lămâi, limette, zahăr gelifiant (1:1).
Ingrediente:
- 500 g lămâi
- 500 g limette
- 500 g zahăr gelifiant (1:1)
Mod de preparare:
Se spală cu apă fierbinte lămâile şi limettele, se.şterg şi se rade coaja.
Se stoarce sucul de la 1/2 din cantitatea de lămâi şi 1/2 din cantitatea de limette.
Restul de fructe se decojesc şi se desfac feliile din pieliţele lor.
Se cântăresc ingredientele pregătite şi se adaugă cantitate egală de zahăr gelifiant; se amestecă.
Se pune totul la foc şi se dă în clocot, apoi se lasă să fiarbă 5 min.
Se toarnă apoi marmelada în borcane filetate, se închid ermetic şi se lasă să stea pe capac timp de cca 5 min.
Apoi se răstoarnă şi se lasă să se răcească definitiv.
Marmelada de lamaie
Pofta buna!
poate iti place si:
Rulouri cu marmelada
Rulouri cu marmelada din: aluat de patiserie, marmelada de portocale, zahar brun, suc de portocale. Ingrediente: 300 g aluat de patiserie ¼ cana marmeladă de portocale 3 linguri de zahăr brun 3 linguri de suc de portocale Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 160C. Intindeti aluatul într-un dreptunghi mare. Se întinde marmelada uniform peste […]
Pofta buna!