Marmelada de lamaie – usor de preparat

Printeaza

Marmelada de lamaie din: lămâi, limette, zahăr gelifiant (1:1).

Marmelada_de_lamaie

Ingrediente:

  • 500 g lămâi
  • 500 g limette
  • 500 g zahăr gelifiant (1:1)

 

 

Mod de preparare:

Se spală cu apă fierbinte lămâile şi limettele, se.şterg şi se rade coaja.

Se stoarce sucul de la 1/2 din cantitatea de lămâi şi 1/2 din cantitatea de li­mette.

Restul de fructe se decojesc şi se desfac feliile din pieliţele lor.

Se cântăresc ingredientele pregăti­te şi se adaugă cantitate egală de za­hăr gelifiant; se amestecă.

Se pune totul la foc şi se dă în clo­cot, apoi se lasă să fiarbă 5 min.

Se toarnă apoi marmelada în borca­ne filetate, se închid ermetic şi se lasă să stea pe capac timp de cca 5 min.

Apoi se răstoarnă şi se lasă să se răcească definitiv.

Marmelada de lamaie

Marmelada_de_lamaie

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Rulada cu marmelada de piersici

Rulada cu marmelada de piersici

Rulada cu marmelada de piersici din: oua, zahar, faina, coaja de lamaie, marmelada, unt. Ingrediente: 2 ouă 2 linguri zahăr tos 2 linguri rase de făină coajă de lămîie 1 lingurâ marmeladă de piersici 10 g unt sau ulei   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu o lingură de zahăr, pană cand devin spumoase şi […]

 

 

Rulouri cu marmelada

Rulouri cu marmelada

Rulouri cu marmelada din: aluat de patiserie, marmelada de portocale, zahar brun, suc de portocale. Ingrediente:  300 g aluat de patiserie ¼ cana marmeladă de portocale 3 linguri de zahăr brun 3 linguri de suc de portocale   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 160C. Intindeti aluatul într-un dreptunghi mare. Se întinde marmelada uniform peste […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.