Marmelada de macese
PrinteazaMarmelada de macese din: macese, zahar si lamaie.
Ingrediente:
- 3 kg macese
- 1 kg zahar
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Tai măceşele în două, le cureţi bine de firişoare şi seminţe. Le opăreşti în apă clocotită, le speli în mai multe ape reci şi le pui la fiert în puţină apă.
După ce s-au înmuiat bine, le dai printr-o sită deasă (sau mixer). Piureul obţinut îl pui la fiert.
La fiecare kilogram de piure pui 400 g zahăr. Fierbi compoziţia amestecând mereu, până scade bine.
Când capătă consistenţa unei paste, adaugi zeama de lămâie. Laşi pe foc să mai dea câteva clocote (1-2 minute) şi o torni fierbinte în borcane calde.
Pui capace borcanelor şi le păstrezi în cămară la întuneric.
Pofta buna!
e preferata mea