Marmeladă de mere, gutui şi pere
PrinteazaMarmeladă de mere, gutui şi pere
Ingrediente:
- 4 kg gutui sănătoase
- 4 kg mere creţeşti, roşii şi tari
- 4 kg pere tari
- 6 linguri apă
- 4 kg zahăr (sau mai puţin, doar 2 kg, dacă vă place mai acrişoară)
Mod de preparare:
Marmeladă de mere, gutui şi pere: Fructele se taie felii şi se curăţă de sâmburi, cotor şi părţile de coajă pătate.
Se pun la fiert, într-o oală pe măsură, întâi la foc iute, apoi, după primul clocot, la foc molcom, să iasă culoare din coji .
Când s-au muiat pastă, se pune zahar şi se lasă să fiarbă până zeama se leagă bine, de abia să se-nvârtă făcăleţul.
Se lasă marmelada să se răcească, apoi se pune în borcane.
Pofta buna!