Marmeladă de mere, gutui şi pere

Printeaza

Marmeladă de mere, gutui şi pere

Ingrediente:

  • 4 kg gutui sănătoase
  • 4 kg mere creţeşti, roşii şi tari
  • 4 kg pere tari
  • 6 linguri apă
  • 4 kg zahăr (sau mai puţin, doar 2 kg, dacă vă place mai acrişoară)

 

Mod de preparare:

Marmeladă de mere, gutui şi pere: Fructele se taie felii şi se curăţă de sâmburi, cotor şi părţile de coajă pătate.

Se pun la fiert, într-o oală pe măsură, întâi la foc iute, apoi, după pri­mul clocot, la foc molcom, să iasă culoare din coji .

Când s-au muiat pastă, se pune zahar şi se lasă să fiarbă până zeama se leagă bine, de abia să se-nvârtă făcăleţul.

Se lasă marmelada să se răcească, apoi se pune în borcane.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.