Marmelada de mandarine din: mandarine, zahar gelifiant. Ingrediente: 1 kg felii de mandarine 500 g zahăr gelifiant 2:1 Mod de preparare: Pentru ca această reţetă să iasă bine este nevoie, obligatoriu, de mandarine foarte coapte, adică dulci. Feliile de mandarine se taie în bucăţi mici, curăţându-se în mare de membrana albă, care […]
Marmelada de merisoare cu pere
PrinteazaMarmelada de merisoare cu pere din: merişoare, pere, zahar, zeamă de lămâie.
Ingredeinte:
- 1 kg merişoare
- 500 g pere
- 1 kg zahăr
- 1 lingură zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Alegi fructele de merişoare, le speli şi le laşi la scurs în strecurătoare.
Cureţi perele de coajă, îndepărtezi căsuţa seminţelor şi tai pulpa cuburi.
Aşezi fructele în vasul pentru preparat gemul, torni peste ele zahărul, amesteci uşor şi laşi vasul la frigider până a doua zi, ca să se lase zeama.
A doua zi, fierbi gemul, la foc mic, până se topeşte zahărul în totalitate, apoi măreşti focul şi laşi să fiarbă la foc iute pentru a păstra o culoare frumoasă a fructelor.
Inlături tot timpul spuma formată deasupra şi amesteci permanent ca să nu se prindă.
Se fierbe până ajunge la consistenţa unui gem. Spre sfârşitul preparării adaugi zeama de lămâie.
Torni gemul fierbinte în borcane calde, le sterilizezi în cuptorul cu foc foarte mic, 15 minute, sigilezi cu capace şi le depozitezi în cămară, la loc aerisit şi rece.
Marmelada de merisoare cu pere
Pofta buna!
poate iti place si:
Marmelada de portocale si morcovi
Marmelada de portocale si morcovi din: portocale, zahar, morcovi. Ingrediente: 500 g portocale curăţate de coajă 500 g zahăr gelifiant 2:1 500 g morcovi Mod de preparare: Morcovii se curăţă şi se dau pe râzătoare măruntă, apoi se fierb cu puţină apă, se adaugă portocalele mărunţite şi, eventual, se pasează cu blenderul de […]
Pofta buna!
N-am mai mancat marmelada de nu stiu cand 🙂