Marmelada de merisoare cu pere

Printeaza

Marmelada de merisoare cu pere din: merişoare, pere, zahar, zeamă de lămâie.

Marmelada_de_merisoare_cu_pere

Ingredeinte:

  • 1 kg merişoare
  • 500 g pere
  • 1 kg zahăr
  • 1 lingură zeamă de lămâie

 

Mod de preparare:

Alegi fructele de merişoare, le speli şi le laşi la scurs în strecurătoare.

Cureţi pere­le de coajă, îndepărtezi căsu­ţa seminţelor şi tai pulpa cu­buri.

Aşezi fructele în vasul pentru preparat gemul, torni peste ele zahărul, ames­teci uşor şi laşi vasul la frigi­der până a doua zi, ca să se lase zeama.

A doua zi, fierbi gemul, la foc mic, până se topeş­te zahărul în totalitate, apoi măreşti focul şi laşi să fiarbă la foc iute pentru a păstra o culoare frumoasă a fructe­lor.

Inlături tot timpul spuma formată deasupra şi amesteci permanent ca să nu se prin­dă.

Se fierbe până ajunge la consistenţa unui gem. Spre sfârşitul preparării adaugi zeama de lămâie.

Torni gemul fierbinte în borcane calde, le sterili­zezi în cuptorul cu foc foarte mic, 15 minute, sigilezi cu ca­pace şi le depozitezi în căma­ră, la loc aerisit şi rece.

Marmelada de merisoare cu pere

Marmelada_de_merisoare_cu_pere

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Marmelada de mandarine

Marmelada de mandarine

Marmelada de mandarine din: mandarine, zahar gelifiant. Ingrediente: 1 kg felii de mandarine 500 g zahăr gelifiant 2:1       Mod de preparare: Pentru ca această reţetă să iasă bine este nevoie, obligatoriu, de mandarine foarte coapte, adică dulci. Feliile de mandarine se taie în bucăţi mici, curăţându-se în mare de membrana albă, care […]

Marmeladă de zmeură, mentă şi rubarbăr

Marmelada de portocale si morcovi

Marmelada de portocale si morcovi din: portocale, zahar, morcovi. Ingrediente: 500 g portocale curăţate de coajă 500 g zahăr gelifiant 2:1 500 g morcovi     Mod de preparare: Morcovii se curăţă şi se dau pe râzătoare măruntă, apoi se fierb cu puţină apă, se adaugă portocalele mărunţite şi, eventual, se pasează cu blenderul de […]

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Gabriela Martin

    N-am mai mancat marmelada de nu stiu cand 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.